ΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ NOVO NORDISK A/S

ΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ NOVO NORDISK A/S

Κατάσταση

Oλοκληρωμένο

Χρονολογία

2002

Φωτογράφιση

Κωνσταντίνος Θωμόπουλος

Τα γραφεία (της πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρείας Novo Nordisk AS) καταλαμβάνουν τον Α’ όροφο ενός κτιρίου γραφείων, του «Status Centre», επί της Παραλιακής λεωφόρου προς το Καβούρι.

Ο μακρόστενος διαμπερής χώρος 560τμ, έχει θέα προς τη θάλασσα από την μία επιμήκη πλευρά και από την άλλη σε ένα εσωτερικό αίθριο.

Σχεδόν κεντρικά τοποθετείται η είσοδος με το χώρο υποδοχής που δεν αποκόπτεται οπτικά από το χώρο γραφείων που εκτείνεται εκατέρωθεν. Ο τελευταίος αποτελείται από μία ζώνη ανοιχτής διάταξης γραφείων προς την πλευρά του αιθρίου, που οριοθετείται καθ’ όλο το μήκος του κτιρίου από ένα ημιδιαφανές γυάλινο πέτασμα το οποίο επιμηκύνει το χώρο. Αυτό αποκόπτει μια δεύτερη κατά μήκος ζώνη ιδιαίτερων γραφείων που απολαμβάνουν τη θέα της θάλασσας.

Η ημιδιαφάνεια των γυάλινων πετασμάτων ανατρέπει τον κατακερματισμό του χώρου που η ρευστότητά του εντείνεται με τη χρήση ενιαίων υλικών στα δάπεδα και την οροφή που εμφανίζονται απρόσκοπτα.

Το διευθυντικό γραφείο και η αίθουσα συνεδριάσεων χωρίζονται από το χώρο των γραφείων με συμπαγή πετάσματα και καταλαμβάνουν συμμετρικά τα δύο άκρα της γραμμικής κάτοψης, ενώ ένα χαμηλό συμπαγές κοίλο πέτασμα χωρίζει το λογιστήριο από το χώρο εισόδου και υποδοχής.

Share this

Test title

Test subtitle