ΚΤΗΡΙΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ BNB ΣΤΟΝ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟ

ΚΤΗΡΙΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ BNB ΣΤΟΝ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟ

Κατάσταση

Μελέτη-Ανακαίνιση

Τοποθεσία

Κεραμεικός, Αθήνα

Στατική Μελέτη

Apex Constructions P. C.

Πρόκειται για ανακαίνιση κτηρίου κατοικιών και καταστημάτων που βρίσκεται σε πεζόδρομο στην περιοχή του Κεραμεικού. Το κτήριο είναι μια τυπική πολυκατοικία, εργολαβικής κατασκευής, χτισμένη το 1975 χωρίς κάποιο ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό ύφος. Περιβάλλεται από νεοκλασικά κτήρια χαμηλού ύψους, παλιές αποθήκες και παρόμοιες πολυκατοικίες, ενώ διαθέτει απρόσκοπτη θέα προς το βράχο της Ακρόπολης.

Η πρόταση επανασχεδιασμού περιλαμβάνει τόσο μια νέα χωροθέτηση διαμερισμάτων, σύμφωνα με τις ανάγκες ενός σύγχρονου κτηρίου B'n'B με καταστήματα στο ισόγειο, όσο και καθολική αλλαγή των όψεων. Διαμορφώνονται 11 ανεξάρτητα διαμερίσματα χωρητικότητας 2-4 ατόμων, ενώ στο ισόγειο θα λειτουργήσουν χώρος εστιατορίου και all-day bar.

Οι ενιαίοι εξώστες της κύριας όψης, δίνουν τη θέση τους σε μικρά ανεξάρτητα μπαλκόνια που προσφέρουν μεγαλύτερη ιδιωτικότητα, τα ανοίγματα στους ορόφους μεγαλώνουν και η είσοδος για τα διαμερίσματα γίνεται διώροφη. Η πίσω όψη διαμορφώνεται κατάλληλα ώστε να συνεισφέρει στον άπλετο διαμπερή φωτισμό του κτηρίου.

Ο καθολικός επανασχεδιασμός με την ιδιαίτερη επιλογή των υλικών κατασκευής, στοχεύει να επηρεάσει τόσο το ύφος όσο και τη ζωή του πεζόδρομου.

Share this

Test title

Test subtitle