ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΑΛΣΑΜΑΚΗ Αρχιτέκτων ΑΑ Dipl. MTEE
Προφίλ

Katerina Valsamaki Architects

Architect ΑΑ Dipl. MTEE

Η Κατερίνα Βαλσαμάκη σπούδασε αρχιτεκτονική στην σχολή της Architectural Association (AA), στο Λονδίνο, από όπου αποφοίτησε το 1984.

Το γραφείο Katerina Valsamaki Architects δραστηριοποιείται από το 1990 και έχει ως αντικείμενο την μελέτη και κατασκευή ιδιωτικών έργων, που αφορούν καινούρια κτίρια, ανακαινίσεις, διαμορφώσεις εσωτερικών χώρων, προσθήκες σε υπάρχοντα κτίρια και αναπαλαιώσεις.

Η φιλοσοφία του γραφείου είναι η δημιουργία χώρων που συνιστούν μια αισθητική και βιωματική εμπειρία και προσφέρουν ποιότητα ζωής. Η οικειοποίηση του χώρου από τους ανθρώπους που τον κατοικούν είναι αυτό που τελικά εμφανίζει την αόρατη δομή του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού και αποτελεί γνώρισμα της ποιότητάς του.

Οι αρχές που χαρακτηρίζουν την αρχιτεκτονική μας είναι η απλότητα, η λειτουργικότητα, η διαχρονικότητα, η ισότιμη σχέση του εσωτερικού με τον εξωτερικό χώρο, η (ψευδ) αίσθηση της χωρικής μεγέθυνσης, ο χειρισμός του φυσικού και τεχνητού φωτός ως καταλύτη στο χώρο.

Κάθε έργο αποτελεί μια ξεχωριστή πρόκληση και απαιτεί διαφορετική αντιμετώπιση και χειρισμό σε σχέση με το περιβάλλον του και τις απαιτήσεις και φιλοδοξίες των κατοίκων του.

Το εύρος της μελέτης και του σχεδιασμού επεκτείνεται σε όλες τις κλίμακες, με έμφαση στη λεπτομέρεια, από την σύλληψη έως την ολοκλήρωση της κατασκευής.

Τα έργα του γραφείου έχουν λάβει διακρίσεις, έχουν συμμετάσχει σε Biennale νέων αρχιτεκτόνων και αρχιτεκτονικές εκθέσεις, και έχουν δημοσιευτεί εκτενώς στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε περιοδικά, βιβλία και στο διαδίκτυο.

Share this

Test title

Test subtitle